Als je smartphone niet meer aangaat kan dat erg frustrerend zijn. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor dit probleem en gelukkig zijn er ook verschillende oplossingen. In deze blog van De TechReus bespreken we de mogelijke redenen waarom jouw smartphone niet meer aangaat en wat je zelf kunt doen om het probleem op te lossen.

Als je smartphone niet meer aangaat kan dat erg frustrerend zijn. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor dit probleem en gelukkig zijn er ook verschillende oplossingen. In deze blog van De TechReus bespreken we de mogelijke redenen waarom jouw smartphone niet meer aangaat en wat je zelf kunt doen om het probleem op te lossen.

Oorzaken en oplossingen voor een smartphone die niet meer aangaat:

1. Problemen met de software

Wanneer jouw smartphone niet meer aangaat, kan dit veroorzaakt worden door problemen met de software. Het kan zijn dat jouw smartphone vastloopt of dat er een foutmelding wordt weergegeven. In dit geval kun je het volgende proberen:

• Start jouw smartphone opnieuw op: Houd de aan/uit-knop en de volume knop tegelijkertijd ingedrukt totdat het logo van het merk verschijnt.
  • Update de software: Als jouw smartphone niet meer aangaat na een software-update, kan het zijn dat de update niet goed is geïnstalleerd. Probeer de update opnieuw te installeren.
  • Reset de fabrieksinstellingen: Dit kan helpen wanneer er een probleem is met de software van jouw smartphone. Houd er wel rekening mee dat je hierdoor alle gegevens op jouw smartphone kwijtraakt.
  1. Problemen met de batterij

Een andere reden waarom jouw smartphone niet meer aangaat, kan zijn dat de batterij leeg is. Als de batterij volledig leeg is, kan het even duren voordat jouw smartphone weer opstart nadat je hem hebt opgeladen. Als jouw smartphone nog steeds niet aangaat na het opladen, kan het zijn dat de batterij defect is. In dat geval moet de batterij vervangen worden. Dit is een reparatie die De TechReus snel en vakkundig kan uitvoeren.

1. Problemen met de hardware

Soms kan een defecte component in jouw smartphone ervoor zorgen dat deze niet meer aangaat. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door waterschade of door een val. In dit geval is het verstandig om jouw smartphone te laten onderzoeken door een specialist. Bij De TechReus voeren wij een gratis diagnose uit en geven we je advies over de mogelijke oplossingen.

1. Problemen met de oplader

Als jouw smartphone niet meer aangaat, kan het ook zijn dat er een probleem is met de oplader. Het kan zijn dat de oplader niet goed werkt of dat de kabel kapot is. Probeer een andere oplader om te zien of jouw smartphone hiermee wel oplaadt. Als dit niet het geval is, dan ligt het probleem waarschijnlijk niet aan de oplader.

1. Problemen met de aan/uit-knop

Het kan zijn dat de aan/uit-knop van jouw smartphone niet goed werkt. Hierdoor kan het lijken alsof jouw smartphone niet meer aangaat, terwijl deze eigenlijk nog wel werkt. Probeer de aan/uit-knop een aantal keer in te drukken om te zien of jouw smartphone hiermee opstart. Als dit niet werkt, dan is het verstandig om jouw smartphone te laten onderzoeken door een specialist.

Mike De ruijter
Mike De ruijter
15/03/2024
Het achterscherm van mijn Iphone 14 was kapot, werd vriendelijk geholpen en veel voordeliger dan andere reparateurs. Alles werkt weer goed
Juan M Birlanga Pérez
Juan M Birlanga Pérez
13/03/2024
Good profesional and client oriented. I could bring the iPhone of my daughter to him when all other shops were already closed and he brought it home the day after. He immediately identified the problem to repair the phone.
Sou Jadi
Sou Jadi
13/03/2024
Ik ben erg tevreden over De Techreus, die mijn USB heeft gerepareerd. Zijn snelle reactie en betrouwbare service hebben een positieve indruk achtergelaten. De communicatie verliep vlot en helder, en hij heeft ervoor gezorgd dat alles naar behoren werkte. Ik kan De Techreus van zeker aanbevelen voor zijn professionele aanpak en uitstekende dienstverlening. Absoluut een aanrader!
Noortje Jadi
Noortje Jadi
13/03/2024
Top service gekregen, mijn redder in nood, een bestand weten terug te halen die mij heel kostbaar is. Super snelle service en betrouwbaar. Dank je wel.
Simon Bus
Simon Bus
09/03/2024
Vriendelijk en snel geholpen
B. van Haren-Suarez
B. van Haren-Suarez
04/03/2024
Ontzettend fijn geholpen met mijn PlayStation 5 die door oververhitting telkens uit ging. Wat bleek? Boordevol stof! Ik kon hem wegbrengen en dezelfde avond weer ophalen. Vriendelijk, kundig, transparant, en goed geprijsd. Ik kan de Techreus van harte aanraden! Topper!
P W
P W
03/03/2024
Super service! Qua prijs ook zeer competitief. Tot de volgende keer.
Robert
Robert
03/03/2024
Professional die weet wat die doet en met een klantgerichte aanpak. Aanrader!
Marielouise Hogervorst
Marielouise Hogervorst
01/03/2024
Hele aardige man die de game joycons van mijn zoontje heeft nagekeken. Ze komen zelfs aan huis om ze te maken! Onze jongens vonden het helemaal te gek om te zien hoe hij dat deed! Zeker een aanrader! En mijn jongens weer wat wijzer!
Ferry Soebhag
Ferry Soebhag
25/02/2024
Hele goede vriendelijke man. Heeft duidelijk verstand van zaken en doet ook nog ophalen . Hij heeft echt hart voor de zaak en is heel empathisch naar ze cliënten toe. Topper