Laadt jouw iPad niet meer op? Wij staan klaar om je te helpen.

Hoe los je het op wanneer jouw iPad niet meer oplaadt?

Een iPad die niet meer oplaadt, is een frustrerend probleem dat helaas vaak voorkomt. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen. In deze blog zullen we stap voor stap behandelen wat er mis kan zijn wanneer jouw iPad niet oplaadt. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende punten die aan bod zullen komen:

• Controleer de stroomtoevoer
  • Verwijder vuil uit de oplaadpoort
  • Vervang een kapotte batterij
  • Controleer de adapter, oplaadkabel of stroomtoevoer

1. Controleer de stroomtoevoer

Als jouw iPad niet meer oplaadt, is het belangrijk om eerst de stroomtoevoer te controleren. In veel gevallen is de oplaadkabel of adapter toe aan vervanging, maar dit is niet altijd met het blote oog te zien. Daarom is het belangrijk dat je dit goed controleert. Dit kun je doen door dezelfde iPad op te laden met een andere adapter of oplaadkabel. Ook is het altijd handig om een ander stopcontact te proberen. Soms is een defect het probleem waardoor de iPad niet oplaadt.

2. Verwijder vuil uit de oplaadpoort

Heb je uitgesloten dat het aan de stroomtoevoer ligt? Dan kan het zijn dat stof zich heeft opgehoopt in de oplaadpoort van jouw iPad. Gelukkig is dit een probleem dat makkelijk verholpen kan worden. Het is belangrijk dat je secuur te werk gaat. Gebruik hiervoor een pincet of een ander dun voorwerp. Wees hierbij heel voorzichtig, want door hardhandig te werk te gaan tijdens het verwijderen van de stof kan je de connector permanent beschadigen. Onze specialisten staan altijd voor je klaar om je hierbij te helpen. Zo kun je een gratis APK krijgen waarbij onder andere de oplaadpoort weer helemaal schoongemaakt wordt.

3. iPad laadt niet op door een defecte batterij.

Wanneer de batterij van je iPad versleten is, kan deze niet meer goed opladen. Het kan ook zijn dat je iPad helemaal niet meer reageert als je hem aan de lader legt. Dit kan komen doordat de batterij volledig is leeggelopen of omdat de laadpoort van je iPad kapot is. Als je iPad helemaal niet meer reageert, is het aan te raden om langs te gaan bij een professionele reparateur, zodat zij kunnen bepalen wat het probleem precies is.

4. Gebruik een originele oplader

Hoewel de kabels van Apple niet altijd even lang meegaan, zijn ze wel het beste voor de levensduur van jouw iPad. Vaak wordt er bij het aanschaffen van een nieuwe kabel gekozen voor de goedkope versie. Veel mensen weten alleen niet dat het aanschaffen van een onjuist gecertificeerde kabel nare gevolgen kan hebben voor jouw iPad. Bijvoorbeeld een batterij die sneller achteruit gaat. Door een onjuist gecertificeerde kabel te gebruiken bij het opladen van jouw iPad kan de Tristar (power management) chip beschadigen. Dit kan uiteindelijk resulteren in oplaadproblemen en soms kan de iPad helemaal niet meer opgeladen worden. Let er daarom op dat je altijd een originele oplader gebruikt.

5. Bij de Techreus kunnen we de batterij van je iPad vervangen.

Bij de Techreus hebben we de benodigde expertise en ervaring om de batterij van je iPad op een veilige en effectieve manier te vervangen. Onze deskundige technici zorgen ervoor dat je iPad snel weer goed oplaadt en dat je weer kunt genieten van de functionaliteit van je apparaat.

Of je nu een iPad Air, iPad Pro of een andere versie van de iPad hebt, bij ons kun je terecht voor een batterijvervanging.

Geen tijd om langs te komen? Laat onze reparatie bus naar u toekomen!

5: Neem contact op met ons

Als je nog steeds problemen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen

Mike De ruijter
Mike De ruijter
15/03/2024
Het achterscherm van mijn Iphone 14 was kapot, werd vriendelijk geholpen en veel voordeliger dan andere reparateurs. Alles werkt weer goed
Juan M Birlanga Pérez
Juan M Birlanga Pérez
13/03/2024
Good profesional and client oriented. I could bring the iPhone of my daughter to him when all other shops were already closed and he brought it home the day after. He immediately identified the problem to repair the phone.
Sou Jadi
Sou Jadi
13/03/2024
Ik ben erg tevreden over De Techreus, die mijn USB heeft gerepareerd. Zijn snelle reactie en betrouwbare service hebben een positieve indruk achtergelaten. De communicatie verliep vlot en helder, en hij heeft ervoor gezorgd dat alles naar behoren werkte. Ik kan De Techreus van zeker aanbevelen voor zijn professionele aanpak en uitstekende dienstverlening. Absoluut een aanrader!
Noortje Jadi
Noortje Jadi
13/03/2024
Top service gekregen, mijn redder in nood, een bestand weten terug te halen die mij heel kostbaar is. Super snelle service en betrouwbaar. Dank je wel.
Simon Bus
Simon Bus
09/03/2024
Vriendelijk en snel geholpen
B. van Haren-Suarez
B. van Haren-Suarez
04/03/2024
Ontzettend fijn geholpen met mijn PlayStation 5 die door oververhitting telkens uit ging. Wat bleek? Boordevol stof! Ik kon hem wegbrengen en dezelfde avond weer ophalen. Vriendelijk, kundig, transparant, en goed geprijsd. Ik kan de Techreus van harte aanraden! Topper!
P W
P W
03/03/2024
Super service! Qua prijs ook zeer competitief. Tot de volgende keer.
Robert
Robert
03/03/2024
Professional die weet wat die doet en met een klantgerichte aanpak. Aanrader!
Marielouise Hogervorst
Marielouise Hogervorst
01/03/2024
Hele aardige man die de game joycons van mijn zoontje heeft nagekeken. Ze komen zelfs aan huis om ze te maken! Onze jongens vonden het helemaal te gek om te zien hoe hij dat deed! Zeker een aanrader! En mijn jongens weer wat wijzer!
Ferry Soebhag
Ferry Soebhag
25/02/2024
Hele goede vriendelijke man. Heeft duidelijk verstand van zaken en doet ook nog ophalen . Hij heeft echt hart voor de zaak en is heel empathisch naar ze cliënten toe. Topper