De Techreus

EN NL

Laadt jouw iPad niet meer op? Wij staan klaar om je te helpen.

Hoe los je het op wanneer jouw iPad niet meer oplaadt?

Een iPad die niet meer oplaadt, is een frustrerend probleem dat helaas vaak voorkomt. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen. In deze blog zullen we stap voor stap behandelen wat er mis kan zijn wanneer jouw iPad niet oplaadt. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende punten die aan bod zullen komen:

  • Controleer de stroomtoevoer
  • Verwijder vuil uit de oplaadpoort
  • Vervang een kapotte batterij
  • Controleer de adapter, oplaadkabel of stroomtoevoer

1. Controleer de stroomtoevoer

Als jouw iPad niet meer oplaadt, is het belangrijk om eerst de stroomtoevoer te controleren. In veel gevallen is de oplaadkabel of adapter toe aan vervanging, maar dit is niet altijd met het blote oog te zien. Daarom is het belangrijk dat je dit goed controleert. Dit kun je doen door dezelfde iPad op te laden met een andere adapter of oplaadkabel. Ook is het altijd handig om een ander stopcontact te proberen. Soms is een defect het probleem waardoor de iPad niet oplaadt.

2. Verwijder vuil uit de oplaadpoort

Heb je uitgesloten dat het aan de stroomtoevoer ligt? Dan kan het zijn dat stof zich heeft opgehoopt in de oplaadpoort van jouw iPad. Gelukkig is dit een probleem dat makkelijk verholpen kan worden. Het is belangrijk dat je secuur te werk gaat. Gebruik hiervoor een pincet of een ander dun voorwerp. Wees hierbij heel voorzichtig, want door hardhandig te werk te gaan tijdens het verwijderen van de stof kan je de connector permanent beschadigen. Onze specialisten staan altijd voor je klaar om je hierbij te helpen. Zo kun je een gratis APK krijgen waarbij onder andere de oplaadpoort weer helemaal schoongemaakt wordt.

3. iPad laadt niet op door een defecte batterij.

Wanneer de batterij van je iPad versleten is, kan deze niet meer goed opladen. Het kan ook zijn dat je iPad helemaal niet meer reageert als je hem aan de lader legt. Dit kan komen doordat de batterij volledig is leeggelopen of omdat de laadpoort van je iPad kapot is. Als je iPad helemaal niet meer reageert, is het aan te raden om langs te gaan bij een professionele reparateur, zodat zij kunnen bepalen wat het probleem precies is.

4. Gebruik een originele oplader

Hoewel de kabels van Apple niet altijd even lang meegaan, zijn ze wel het beste voor de levensduur van jouw iPad. Vaak wordt er bij het aanschaffen van een nieuwe kabel gekozen voor de goedkope versie. Veel mensen weten alleen niet dat het aanschaffen van een onjuist gecertificeerde kabel nare gevolgen kan hebben voor jouw iPad. Bijvoorbeeld een batterij die sneller achteruit gaat. Door een onjuist gecertificeerde kabel te gebruiken bij het opladen van jouw iPad kan de Tristar (power management) chip beschadigen. Dit kan uiteindelijk resulteren in oplaadproblemen en soms kan de iPad helemaal niet meer opgeladen worden. Let er daarom op dat je altijd een originele oplader gebruikt.

5. Bij de Techreus kunnen we de batterij van je iPad vervangen.

Bij de Techreus hebben we de benodigde expertise en ervaring om de batterij van je iPad op een veilige en effectieve manier te vervangen. Onze deskundige technici zorgen ervoor dat je iPad snel weer goed oplaadt en dat je weer kunt genieten van de functionaliteit van je apparaat.

Of je nu een iPad Air, iPad Pro of een andere versie van de iPad hebt, bij ons kun je terecht voor een batterijvervanging.

Geen tijd om langs te komen? Laat onze reparatie bus naar u toekomen!

5: Neem contact op met ons

Als je nog steeds problemen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen

Heeft u vragen?

Heeft  u vragen over onze PlayStation 5 reparatieservices of wilt u meer informatie? Bij De Techreus staan we altijd klaar om u te helpen.

Contact 

Open chat
Hulp nodig?
Hello,
How can we help you?