De Techreus

EN NL
iPhone Face ID werkt niet?

iPhone Face ID werkt niet?

Problemen met iPhone Face ID? Zo los je ze op.

Face ID  maakt gebruik van de TrueDepth-camera om je gezicht te scannen en je in staat te stellen je apparaat te ontgrendelen met een enkele blik. Helaas kan het voorkomen dat Face ID niet werkt, wat behoorlijk vervelend kan zijn.

In dit artikel zullen we enkele stappen bespreken die je kunt nemen om Face ID op je iPhone te repareren en weer goed te laten werken.

Stap 1: Controleer of er obstakels zijn

Een veelvoorkomend probleem waardoor Face ID niet werkt, is dat er obstakels tussen de TrueDepth-camera en je gezicht zitten. Dit kan bijvoorbeeld een bril, sjaal, baard of make-up zijn. Zorg er daarom voor dat je gezicht goed verlicht en vrij van obstakels is. Als je een bril draagt, probeer deze dan af te zetten en kijk of Face ID weer werkt.

Stap 2: Maak de TrueDepth-camera schoon

Een andere reden waarom Face ID niet werkt, is dat er vuil of vingerafdrukken op de TrueDepth-camera zitten. Maak de camera voorzichtig schoon met een zachte, droge doek en controleer of Face ID weer werkt.

Stap 3: Schakel Face ID uit en weer in

Als de bovenstaande stappen niet werken, probeer dan Face ID uit en weer in te schakelen. Ga hiervoor naar ‘Instellingen’ > ‘Face ID en toegangscode’ en schakel de functie uit. Wacht een paar seconden en schakel deze dan weer in.

Stap 4: Start je iPhone opnieuw op

Als Face ID nog steeds niet werkt, start dan je iPhone opnieuw op. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat de schuifregelaar ‘Zet uit’ verschijnt. Sleep de schuifregelaar om je iPhone uit te zetten en wacht een paar seconden voordat je hem weer aanzet.

Als geen van deze stappen werkt, kan het zijn dat er iets ernstigers aan de hand is met je iPhone. In dat geval is het misschien tijd om contact op te nemen met de Apple-ondersteuning of een reparatiebedrijf om je iPhone Face ID te repareren.

Face ID reparatie bij De Techreus

Ben je op zoek naar een professionele iPhone Face ID reparatie? Dan ben je bij De Techreus in Den Haag aan het juiste adres! wij staan klaar om je te helpen met het repareren van je iPhone. Of het nu gaat om een probleem met Face ID, een gebroken scherm of iets anders, we hebben de kennis en ervaring om je iPhone snel en efficiënt te repareren. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien wat we voor je kunnen doen!

Gerelateerde berichten:

Bjorn van Z
Bjorn van Z
05/07/2023
Ik kan de Techreus aan iedereen aanraden. Goed bereikbare locatie in Den Haag, en indien nodig of gewenst service aan huis. Dit alles ook nog eens voor een scherpe prijs. Topper!
Alex Bergen
Alex Bergen
28/06/2023
Eerlijk, betrouwbaar en professioneel! En heel fijn met de reparatie aan huis service!
Nouri Bou
Nouri Bou
17/05/2023
Top service. de Nintendo Switch oplaadpoort gerepareerd. Dank voor de snelle Service 👍
Zentah der
Zentah der
14/05/2023
Geweldige service. Zeer professioneel en ook nog snel! Topper
Jordy Hijdra
Jordy Hijdra
14/05/2023
Betrouwbaar, professioneel en zeer snelle service. Mijn Switch hier laten maken, de volgende dag was de reparatie al klaar. Voor iedereen aan te raden.
PD Bianchi
PD Bianchi
03/05/2023
Great experience, good vibes and professional service at your place. Everytime I’ll have a issue, I’ll surely check with De Techreus: een topper!
Fernando Goncalves
Fernando Goncalves
25/04/2023
Fixed my Surface laptop 4! Was done in a day! Good quality and service! Really happy with the end result.
Miguel Rocha
Miguel Rocha
05/04/2023
Kwam mijn iPhone 14 pro maken, binnen no time klaar! Top service👍🏼
TouchFix
TouchFix
05/04/2023
Top Service! echt een topper!
gonish chandro
gonish chandro
15/03/2023
Great Service

Zakelijk partner worden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden als zakelijke partner met onze reparatieservice? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Contact 

Open chat
Hulp nodig?
Hello,
How can we help you?