De Techreus

EN NL

Help, mijn Samsung scherm reageert niet meer! Hier zijn enkele oplossingen die je kan proberen

Als je een Samsung-telefoon hebt, kan het frustrerend zijn als het scherm niet meer reageert. Dit kan gebeuren om verschillende redenen, zoals softwareproblemen, fysieke schade aan het scherm of problemen met de touch-functie. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen en weer normaal gebruik te kunnen maken van je telefoon. In deze blogpost leggen we uit wat je kunt doen als het scherm van je Samsung-telefoon niet meer reageert.

1. Start de telefoon opnieuw op

De eerste en eenvoudigste stap die je kunt nemen is de telefoon opnieuw opstarten. Hierdoor worden eventuele tijdelijke softwareproblemen opgelost. Druk de aan/uit-knop in totdat de telefoon uitgaat. Wacht vervolgens een paar seconden en druk opnieuw op de aan/uit-knop om de telefoon opnieuw op te starten.

2. Controleer of het scherm fysiek beschadigd is

Als het scherm van je Samsung-telefoon niet meer reageert, kan dit ook worden veroorzaakt door fysieke schade aan het scherm. Controleer of er barsten, krassen of andere beschadigingen zijn op het scherm van de telefoon. Als je fysieke schade opmerkt, is het verstandig om de telefoon door een professional te laten repareren.

3. Controleer de touch-functie

Als het scherm niet reageert, kan dit ook worden veroorzaakt door problemen met de touch-functie. Controleer of de touch-functie goed werkt door het scherm te ontgrendelen en een app te openen. Tik op verschillende plaatsen op het scherm om te zien of de touch-functie werkt. Als de touch-functie niet werkt, kun je proberen om de telefoon te kalibreren. Dit kun je doen door naar Instellingen te gaan, vervolgens naar Display te gaan en te tikken op Touchscreen-calibratie.

4. Wis de cache-partitie

Als het scherm nog steeds niet reageert, kun je proberen om de cache-partitie te wissen. Dit kan helpen bij het oplossen van softwareproblemen die het scherm beïnvloeden. Ga naar Instellingen, tik op Apps, tik op Opslag en tik vervolgens op Cache wissen. Als deze optie niet beschikbaar is, zoek dan online op hoe je de cache-partitie op jouw specifieke Samsung-telefoon kunt wissen.

5. Voer een fabrieksreset uit

Als geen van de bovenstaande stappen het probleem oplost, kun je overwegen om een fabrieksreset uit te voeren. Hierdoor worden alle gegevens op de telefoon gewist en wordt de telefoon teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Maak voordat je dit doet een back-up van je gegevens om ervoor te zorgen dat je niets belangrijks verliest. Ga naar Instellingen, tik op Algemeen beheer, tik op Resetten en tik vervolgens op Fabrieksinstellingen herstellen.

Bjorn van Z
Bjorn van Z
05/07/2023
Ik kan de Techreus aan iedereen aanraden. Goed bereikbare locatie in Den Haag, en indien nodig of gewenst service aan huis. Dit alles ook nog eens voor een scherpe prijs. Topper!
Alex Bergen
Alex Bergen
28/06/2023
Eerlijk, betrouwbaar en professioneel! En heel fijn met de reparatie aan huis service!
Nouri Bou
Nouri Bou
17/05/2023
Top service. de Nintendo Switch oplaadpoort gerepareerd. Dank voor de snelle Service 👍
Zentah der
Zentah der
14/05/2023
Geweldige service. Zeer professioneel en ook nog snel! Topper
Jordy Hijdra
Jordy Hijdra
14/05/2023
Betrouwbaar, professioneel en zeer snelle service. Mijn Switch hier laten maken, de volgende dag was de reparatie al klaar. Voor iedereen aan te raden.
PD Bianchi
PD Bianchi
03/05/2023
Great experience, good vibes and professional service at your place. Everytime I’ll have a issue, I’ll surely check with De Techreus: een topper!
Fernando Goncalves
Fernando Goncalves
25/04/2023
Fixed my Surface laptop 4! Was done in a day! Good quality and service! Really happy with the end result.
Miguel Rocha
Miguel Rocha
05/04/2023
Kwam mijn iPhone 14 pro maken, binnen no time klaar! Top service👍🏼
TouchFix
TouchFix
05/04/2023
Top Service! echt een topper!
gonish chandro
gonish chandro
15/03/2023
Great Service

Zakelijk partner worden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden als zakelijke partner met onze reparatieservice? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Contact 

Open chat
Hulp nodig?
Hello,
How can we help you?