De Techreus

EN NL

Help, mijn Samsung scherm reageert niet meer! Hier zijn enkele oplossingen die je kan proberen

Als je een Samsung-telefoon hebt, kan het frustrerend zijn als het scherm niet meer reageert. Dit kan gebeuren om verschillende redenen, zoals softwareproblemen, fysieke schade aan het scherm of problemen met de touch-functie. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen en weer normaal gebruik te kunnen maken van je telefoon. In deze blogpost leggen we uit wat je kunt doen als het scherm van je Samsung-telefoon niet meer reageert.

1. Start de telefoon opnieuw op

De eerste en eenvoudigste stap die je kunt nemen is de telefoon opnieuw opstarten. Hierdoor worden eventuele tijdelijke softwareproblemen opgelost. Druk de aan/uit-knop in totdat de telefoon uitgaat. Wacht vervolgens een paar seconden en druk opnieuw op de aan/uit-knop om de telefoon opnieuw op te starten.

2. Controleer of het scherm fysiek beschadigd is

Als het scherm van je Samsung-telefoon niet meer reageert, kan dit ook worden veroorzaakt door fysieke schade aan het scherm. Controleer of er barsten, krassen of andere beschadigingen zijn op het scherm van de telefoon. Als je fysieke schade opmerkt, is het verstandig om de telefoon door een professional te laten repareren.

3. Controleer de touch-functie

Als het scherm niet reageert, kan dit ook worden veroorzaakt door problemen met de touch-functie. Controleer of de touch-functie goed werkt door het scherm te ontgrendelen en een app te openen. Tik op verschillende plaatsen op het scherm om te zien of de touch-functie werkt. Als de touch-functie niet werkt, kun je proberen om de telefoon te kalibreren. Dit kun je doen door naar Instellingen te gaan, vervolgens naar Display te gaan en te tikken op Touchscreen-calibratie.

4. Wis de cache-partitie

Als het scherm nog steeds niet reageert, kun je proberen om de cache-partitie te wissen. Dit kan helpen bij het oplossen van softwareproblemen die het scherm beïnvloeden. Ga naar Instellingen, tik op Apps, tik op Opslag en tik vervolgens op Cache wissen. Als deze optie niet beschikbaar is, zoek dan online op hoe je de cache-partitie op jouw specifieke Samsung-telefoon kunt wissen.

5. Voer een fabrieksreset uit

Als geen van de bovenstaande stappen het probleem oplost, kun je overwegen om een fabrieksreset uit te voeren. Hierdoor worden alle gegevens op de telefoon gewist en wordt de telefoon teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Maak voordat je dit doet een back-up van je gegevens om ervoor te zorgen dat je niets belangrijks verliest. Ga naar Instellingen, tik op Algemeen beheer, tik op Resetten en tik vervolgens op Fabrieksinstellingen herstellen.

Mike De ruijter
Mike De ruijter
15/03/2024
Het achterscherm van mijn Iphone 14 was kapot, werd vriendelijk geholpen en veel voordeliger dan andere reparateurs. Alles werkt weer goed
Juan M Birlanga Pérez
Juan M Birlanga Pérez
13/03/2024
Good profesional and client oriented. I could bring the iPhone of my daughter to him when all other shops were already closed and he brought it home the day after. He immediately identified the problem to repair the phone.
Sou Jadi
Sou Jadi
13/03/2024
Ik ben erg tevreden over De Techreus, die mijn USB heeft gerepareerd. Zijn snelle reactie en betrouwbare service hebben een positieve indruk achtergelaten. De communicatie verliep vlot en helder, en hij heeft ervoor gezorgd dat alles naar behoren werkte. Ik kan De Techreus van zeker aanbevelen voor zijn professionele aanpak en uitstekende dienstverlening. Absoluut een aanrader!
Noortje Jadi
Noortje Jadi
13/03/2024
Top service gekregen, mijn redder in nood, een bestand weten terug te halen die mij heel kostbaar is. Super snelle service en betrouwbaar. Dank je wel.
Simon Bus
Simon Bus
09/03/2024
Vriendelijk en snel geholpen
B. van Haren-Suarez
B. van Haren-Suarez
04/03/2024
Ontzettend fijn geholpen met mijn PlayStation 5 die door oververhitting telkens uit ging. Wat bleek? Boordevol stof! Ik kon hem wegbrengen en dezelfde avond weer ophalen. Vriendelijk, kundig, transparant, en goed geprijsd. Ik kan de Techreus van harte aanraden! Topper!
P W
P W
03/03/2024
Super service! Qua prijs ook zeer competitief. Tot de volgende keer.
Robert
Robert
03/03/2024
Professional die weet wat die doet en met een klantgerichte aanpak. Aanrader!
Marielouise Hogervorst
Marielouise Hogervorst
01/03/2024
Hele aardige man die de game joycons van mijn zoontje heeft nagekeken. Ze komen zelfs aan huis om ze te maken! Onze jongens vonden het helemaal te gek om te zien hoe hij dat deed! Zeker een aanrader! En mijn jongens weer wat wijzer!
Ferry Soebhag
Ferry Soebhag
25/02/2024
Hele goede vriendelijke man. Heeft duidelijk verstand van zaken en doet ook nog ophalen . Hij heeft echt hart voor de zaak en is heel empathisch naar ze cliënten toe. Topper

Heeft u vragen?

Heeft  u vragen over onze PlayStation 5 reparatieservices of wilt u meer informatie? Bij De Techreus staan we altijd klaar om u te helpen.

Contact 

Open chat
Hulp nodig?
Hello,
How can we help you?