De Techreus

EN NL
De techREUS logo

Bij De TechReus staan we voor je klaar! Als je iPhone plotseling niet meer werkt.

iPhone valt steeds uit?

Heb je last van een iPhone die steeds uitvalt terwijl de batterij nog lang niet leeg is? Dat is erg vervelend en kan het gebruik van je telefoon flink belemmeren. Je bent net bezig met een belangrijk telefoongesprek of je bent lekker aan het appen, en dan valt je iPhone plotseling uit. En als je geen oplader bij je hebt, kun je de telefoon niet meteen weer gebruiken. Gelukkig zijn er een aantal mogelijke oplossingen die je kunt proberen om je iPhone weer goed te laten werken. In deze blog bespreken we een aantal veelvoorkomende oorzaken van dit probleem en welke stappen je kunt nemen om het op te lossen. We behandelen de volgende onderwerpen:

Controleer de batterij van je iPhone Je iPhone

valt steeds uit door een softwareprobleem

iPhone valt steeds uit na blootstelling aan water

iPhone valt steeds uit en start opnieuw op

iPhone valt uit door kou

Controleer de batterij van je iPhone

Als je iPhone aangeeft dat de batterij leeg is terwijl je batterij nog vol was op het moment dat je iPhone uitviel, kan dit duiden op een verouderde batterij. Batterijen hebben een beperkte levensduur en moeten gemiddeld na ongeveer twee jaar vervangen worden. Vroeger was het niet mogelijk om zelf te controleren of je batterij vervangen moest worden, maar sinds de komst van iOS 11.3 kun je op de iPhone 6S en later zelf de status van je batterij controleren. Zo doe je dat:

Ga naar Instellingen

Ga naar Batterij > Batterijconditie

Controleer de maximumcapaciteit

De maximumcapaciteit geeft aan hoeveel procent van de batterij nog opgeladen kan worden. Dit is erg handig om te weten! Maar wanneer moet je de batterij nu vervangen? Bij ThePhoneLab raden we aan om de batterij te vervangen als deze onder de 80% komt. Lukt het niet om te achterhalen of jouw batterij vervangen moet worden? Kom dan langs bij een van onze vestigingen voor een gratis diagnose.

Je iPhone valt steeds uit door een softwareprobleem

Als je iPhone steeds uitvalt terwijl de batterij niet leeg is, kan er sprake zijn van een softwareprobleem. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je batterij aangeeft dat hij nog 20% capaciteit heeft terwijl de batterij in werkelijkheid leeg is en dus op 0% staat. In dat geval kun je eerst proberen om een harde reset uit te voeren. Dit doe je als volgt:

iPhone 4 t/m iPhone 6S en iPads: houd de thuisknop en de vergrendelknop samen ingedrukt gedurende 15 seconden totdat het Apple-logo verschijnt. iPhone 7 / 7 Plus: houd de vergrendelknop en de volume-omlaagknop samen ingedrukt gedurende 15 seconden totdat het Apple-logo verschijnt. iPhone 8 en alle modellen zonder thuisknop: druk kort op de volume-omhoogknop

Kris Kras
Kris Kras
2023-03-16
Vanmiddag een afspraak gemaakt om mijn iphone 12 scherm te vervangen. Mijn telefoon ziet er nu weer als nieuw uit en de reparatie kon bij mij thuis gevoerd worden. Top service en bedankt voor de gratis screen protector
gonish chandro
gonish chandro
2023-03-15
Great Service
Frenk
Frenk
2022-06-04
Top service! Hartstikke bedankt!

Zakelijk partner worden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden als zakelijke partner met onze reparatieservice? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Contact 

Open chat
Hulp nodig?
Hello,
How can we help you?