De Techreus

EN NL
De techREUS logo

Bij De TechReus staan we voor je klaar! Als je iPhone plotseling niet meer werkt.

iPhone Laadt niet op: Oorzaken en Oplossingen

Is jouw iPhone niet meer aan het opladen? Dit kan erg vervelend zijn, vooral als je je telefoon dringend nodig hebt. Gelukkig zijn er verschillende redenen waarom een iPhone niet meer oplaadt en zijn er ook verschillende oplossingen beschikbaar. In deze blog van De TechReus zullen we de mogelijke oorzaken van dit probleem onderzoeken en oplossingen bieden om je iPhone weer op te laden. We behandelen de volgende punten:

  1. Controleer de stroomtoevoer

  2. Stof in de oplaadpoort

  3. Gebruik de originele oplader

  4. Vervang de kapotte batterij

  5. Laat de iPhone oplaadpoort repareren

  6. Controleer de stroomtoevoer

Het eerste wat je moet controleren als je iPhone niet oplaadt, is de stroomtoevoer. Als de oplader of het stopcontact niet goed werkt, zal je iPhone niet opladen. Probeer daarom een andere oplader en stopcontact te gebruiken om te zien of dit het probleem oplost. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de schakelaar van de stekkerdoos aanstaat.

  1. Stof in de oplaadpoort

Een andere veelvoorkomende oorzaak van een niet-opladende iPhone is stof in de oplaadpoort. Als er stof of vuil in de oplaadpoort zit, kan de oplaadkabel geen goede verbinding maken met de iPhone en zal de telefoon niet opladen. Je kunt proberen het stof zelf te verwijderen met een pincet of een ander dun voorwerp, maar wees voorzichtig om de poort niet te beschadigen. Als je het niet aandurft, kun je altijd langskomen bij De TechReus en wij kunnen je helpen de oplaadpoort schoon te maken.

  1. Gebruik de originele oplader

Het is belangrijk om altijd de originele oplader van Apple te gebruiken om ervoor te zorgen dat je iPhone veilig en efficiënt wordt opgeladen. Een onjuist gecertificeerde kabel kan de Tristar (power management) chip in je iPhone beschadigen, waardoor de iPhone niet meer kan worden opgeladen. Zorg er dus voor dat je altijd de juiste oplader gebruikt. Bij De TechReus hebben we een ruime keuze aan originele opladers voor jouw iPhone.

  1. Vervang de kapotte batterij

Als je iPhone nog steeds niet oplaadt, kan de batterij beschadigd zijn. Batterijen hebben een beperkte levensduur en na verloop van tijd kan de batterij capaciteit afnemen. Dit kan resulteren in problemen met het opladen van de iPhone. Als je iPhone-batterij ouder is dan een jaar en de maximumcapaciteit minder dan 80% is, is het tijd om de batterij te vervangen. Bij De TechReus vervangen we je iPhone-batterij snel en vakkundig, zodat je weer kunt genieten van een goede batterijduur.

  1. Laat de iPhone oplaadpoort repareren

Als je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen en je iPhone nog steeds niet oplaadt, dan kan er sprake zijn van een beschadigde oplaadpoort. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je de oplaadkabel te hard in de poort hebt geduwd, of als er vocht of stof in de poort is gekomen.

 6. Controleer de stroomtoevoer

Wanneer een iPhone niet wil opladen of niet meer aan gaat, kan een slechte stroomtoevoer hiervan de oorzaak zijn. Daarom is het belangrijk om de stroomtoevoer van je iPhone te controleren als je problemen ondervindt. Hieronder volgen een aantal stappen die je kunt nemen om de stroomtoevoer te controleren.

Stap 7: Neem contact op met ons

Als je nog steeds problemen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen

in de meeste gevallen kunnen wij uw iPhone vandaag nog repareren  

 

Kris Kras
Kris Kras
2023-03-16
Vanmiddag een afspraak gemaakt om mijn iphone 12 scherm te vervangen. Mijn telefoon ziet er nu weer als nieuw uit en de reparatie kon bij mij thuis gevoerd worden. Top service en bedankt voor de gratis screen protector
gonish chandro
gonish chandro
2023-03-15
Great Service
Frenk
Frenk
2022-06-04
Top service! Hartstikke bedankt!

Zakelijk partner worden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden als zakelijke partner met onze reparatieservice? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Contact 

Open chat
Hulp nodig?
Hello,
How can we help you?