De Techreus

EN NL

Start je iPad niet op?

IPad start niet op? Dit kun je doen om het probleem op te lossen

Heb jij last van het probleem dat je iPad niet meer opstart? Dit is erg vervelend, maar gelukkig zijn er een aantal mogelijke oplossingen die je kunt proberen voordat je de iPad naar de reparatiedienst brengt. In deze blog behandelen we de volgende punten:

  • Controleer de stroomtoevoer van de iPad
  • IPad start niet op en blijft hangen op het Apple-logo
  • Problemen met de batterij van de iPad
  • Reset je iPad

1. Controleer de stroomtoevoer van de iPad

De eerste stap is om te controleren of het probleem niet wordt veroorzaakt door een defecte adapter of oplaadkabel. Het is belangrijk om dit uit te sluiten voordat je verder gaat zoeken naar het probleem. Gebruik daarom een andere adapter of oplaadkabel dan degene die je normaal gebruikt en kijk of dit het probleem oplost. Controleer ook of het probleem niet wordt veroorzaakt door een defect stopcontact.

Een ander probleem dat van invloed kan zijn op de stroomtoevoer, is een verstopte oplaadpoort. Door stof en vuil in de oplaadpoort kan er geen verbinding worden gemaakt tussen de oplader en de iPad. Je kunt dit probleem zelf oplossen door met een dun voorwerp het stof en vuil te verwijderen. Wees echter voorzichtig, want je kunt de oplaadpoort beschadigen als je te ruw te werk gaat. Als je niet zeker bent van je zaak, laat dit dan doen door een specialist. 

2. iPad start niet op en blijft hangen op het Apple-logo

Als je iPad niet opstart en vast blijft zitten op het Apple-logo, dan is er een kans dat jouw iPad vastzit in een bootloop. Dit betekent dat de iPad continu opnieuw opstart. Een bootloop kan ontstaan bij hardwareproblemen, bijvoorbeeld door waterschade of een kapotte batterij. Als je meer wilt weten over de bootloop, lees dan onze blog over dit probleem voor de iPhone.

Als je ervan overtuigd bent dat er niets geks is gebeurd met je iPad, dan is de kans groot dat het een softwareprobleem is. In de meeste gevallen kun je dit oplossen door een harde reset te doen of door je iPad te herstellen.

3. Problemen met de batterij van de iPad

In sommige gevallen kan de batterij van de iPad in zo’n slechte staat zijn dat je problemen ondervindt met het opstarten van de iPad. Elke batterij heeft een andere levensduur, die wordt beïnvloed door ons gebruik. Niet alleen het gebruik speelt een belangrijke rol, maar ook de manier van opladen heeft invloed op de levensduur. Het is daarom belangrijk om altijd een originele oplader te gebruiken. 

4. Neem contact op met ons

Als je nog steeds problemen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen

Geen tijd om langs te komen? Laat onze reparatie bus naar u toekomen!

Bjorn van Z
Bjorn van Z
2023-07-05
Ik kan de Techreus aan iedereen aanraden. Goed bereikbare locatie in Den Haag, en indien nodig of gewenst service aan huis. Dit alles ook nog eens voor een scherpe prijs. Topper!
Alex Bergen
Alex Bergen
2023-06-28
Eerlijk, betrouwbaar en professioneel! En heel fijn met de reparatie aan huis service!
Nouri Bou
Nouri Bou
2023-05-17
Top service. de Nintendo Switch oplaadpoort gerepareerd. Dank voor de snelle Service 👍
Zentah der
Zentah der
2023-05-14
Geweldige service. Zeer professioneel en ook nog snel! Topper
Jordy Hijdra
Jordy Hijdra
2023-05-14
Betrouwbaar, professioneel en zeer snelle service. Mijn Switch hier laten maken, de volgende dag was de reparatie al klaar. Voor iedereen aan te raden.
PD Bianchi
PD Bianchi
2023-05-03
Great experience, good vibes and professional service at your place. Everytime I’ll have a issue, I’ll surely check with De Techreus: een topper!
Fernando Goncalves
Fernando Goncalves
2023-04-25
Fixed my Surface laptop 4! Was done in a day! Good quality and service! Really happy with the end result.
Miguel Rocha
Miguel Rocha
2023-04-05
Kwam mijn iPhone 14 pro maken, binnen no time klaar! Top service👍🏼
TouchFix
TouchFix
2023-04-05
Top Service! echt een topper!
gonish chandro
gonish chandro
2023-03-15
Great Service

Zakelijk partner worden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden als zakelijke partner met onze reparatieservice? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Contact 

Open chat
Hulp nodig?
Hello,
How can we help you?