De Techreus

EN NL
De techREUS logo

Heeft u een probleem met uw iPad en doet hij niks meer?

Mijn iPad reageert niet meer: wat kan ik doen?

Heb je last van een iPad die niet meer reageert op aanrakingen? Een zwart scherm met geluid en trillingen? Of start de iPad helemaal niet meer op? Geen paniek, er zijn verschillende oplossingen die je kunt proberen voordat je de iPad uit frustratie tegen de muur smijt! In dit artikel delen wij handige tips om jouw iPad weer aan de praat te krijgen.

1. iPad reageert niet meer op aanraking

Een vastgelopen iPad kan ontzettend irritant zijn. Het scherm is aan, de knopjes doen het nog wel, maar de iPad reageert niet meer op aanraking. In dit geval kun je proberen om de iPad geforceerd opnieuw op te starten. Dit doe je als volgt:

  • Modellen zonder thuisknop: druk kort op de volume-omhoogknop en kort op de volume-omlaagknop. Houd daarna de aan/uit-knop ingedrukt totdat de iPad opnieuw opstart.
  • Modellen met thuisknop: houd de thuisknop en de bovenste knop (of zijknop) tegelijkertijd ingedrukt tot het Apple logo verschijnt.

Let op: bij een geforceerde herstart worden je gegevens niet gewist en is een back-up dus niet nodig.

Mocht de geforceerde herstart niet werken en reageert de iPad nog steeds niet op aanraking, dan raden wij aan om deze blog te lezen. Hier vind je meer handige tips om dit probleem op te lossen.

2. iPad scherm is zwart

Als het scherm van de iPad zwart is, maar de iPad wel aan lijkt te staan, dan kun je het volgende proberen:

  • Zet het geluidschuifje aan de zijkant van de iPad aan en zet het volume hoog.
  • Leg de iPad aan de oplader en luister of je het meldingsgeluid hoort. Als je dit hoort, dan is het LCD scherm waarschijnlijk stuk. Dit kun je oplossen door het scherm te laten vervangen. Let op: het LCD kan ook stuk zijn zonder dat er barsten in het scherm zitten. Het is daarom verstandig om altijd naar een professionele reparateur te gaan voor een juiste diagnose.

3. iPad start niet op

Als de iPad helemaal niet meer opstart, dan kun je het volgende proberen:

  • Leg de iPad een uur aan een werkende oplader (test dit eerst uit door een ander apparaat erop aan te sluiten om er zeker van te zijn dat het niet aan de oplader ligt).
  • Probeer ook een ander stopcontact uit.
  • Komt er binnen dit uur geen batterij icoontje op het beeld? Dan is het tijd om een professionele reparateur te bezoeken. Bijvoorbeeld bij De Techreus, waar ze direct kunnen starten met een onderzoek om te achterhalen wat het probleem is.

Hopelijk helpen deze tips je om jouw vastgelopen iPad weer aan de praat te krijgen. Mocht het probleem aanhouden, dan raden wij aan om contact met ons op te nemen.

4: Neem contact op met ons

Als je nog steeds problemen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen

Geen tijd om langs te komen? Laat onze reparatie bus naar u toekomen!

 

Kris Kras
Kris Kras
2023-03-16
Vanmiddag een afspraak gemaakt om mijn iphone 12 scherm te vervangen. Mijn telefoon ziet er nu weer als nieuw uit en de reparatie kon bij mij thuis gevoerd worden. Top service en bedankt voor de gratis screen protector
gonish chandro
gonish chandro
2023-03-15
Great Service
Frenk
Frenk
2022-06-04
Top service! Hartstikke bedankt!

Zakelijk partner worden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden als zakelijke partner met onze reparatieservice? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Contact 

Open chat
Hulp nodig?
Hello,
How can we help you?